Mina Papatheodorou- Valyraki  &  Yumi Hogan
"Women in the arts – A dialogue about nature & environment"

1 Νοεμβρίου - 28 Νοεμβρίου 2019


Το όραμα αυτής της έκθεσης άρχισε να διαμορφώνεται τον χειμώνα του 2017. Η νότιο – κορεάτικης καταγωγής καλλιτέχνιδα Yumi Hogan – σήμερα Πρώτη Κυρία της Πολιτείας του Maryland – και η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη γνωρίστηκαν μέσω του Κλήμη Λάσκαρη και ήρθαν κοντά λόγω του κοινού τους ενδιαφέροντος για τη φύση και το περιβάλλον, όπως εκφράζεται μέσα από την τέχνη τους.

Καθώς οι Hogan και Βαλυράκη άρχισαν να συνεργάζονται, η έκθεση άρχισε να παίρνει μορφή φυσικά, με την κάθε μια να φέρνει τα πολλαπλά της χαρίσματα,  ταλέντα και σκέψεις της.

Τόσο η Hogan όσο και η Βαλυράκη περιλαμβάνονται στη Μόνιμη Συλλογή του Εθνικού Μουσείου Γυναικών στις Τέχνες της Ουάσιγκτον, το οποίο προβάλλει τα επιτεύγματα των γυναικών καλλιτεχνών όλων των εποχών και εθνικοτήτων, εκθέτοντας, διατηρώντας, αποκτώντας και ερευνώντας την τέχνη που γίνεται από γυναίκες, και διδάσκοντας το κοινό για τα επιτεύγματά τους.

Η Hogan βασίζεται στις αναμνήσεις της και στις παραδόσεις της πατρίδας της για να δημιουργήσει αφηρημένα τοπία που αντανακλούν την ανταπόκρισή της στον φυσικό κόσμο. Χρησιμοποιώντας μελάνι sumi και μεικτά μέσα σε παραδοσιακό χαρτί hanji, δημιουργεί απεικονίσεις του περιβάλλοντος και των εμπειριών της ζωής σήμερα. Το έργο της Hogan έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις και μουσεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Κορέα. Έχει λάβει BFA από το Κολλέγιο Τέχνης του Ινστιτούτου του Maryland (MICA) και MFA από το American University. Είναι αφοσιωμένη υποστηρίκτρια της τέχνης και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο MICA.

Η Βαλυράκη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και πήρε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, όπως στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης, στο Μουσείο Τέχνης Jintai της Κίνας, στο Μουσείο ASAMA της Αμερικανικής Ακαδημίας Αθλητισμού στην Αλαμπάμα και στο Αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η Βαλυράκη είναι σημαντική καλλιτέχνης του αθλητισμού από την δεκαετία του 1990. Οι ατομικές της εκθέσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις στην Galleria Ca 'd' Oro στη Ρώμη το 1993, στο 58ο Grand Prix του Μονακό στο Μόντε Κάρλο το 2000, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006, στην γκαλερί Frascione Arte στη Φλωρεντία το 2010,  στο 34ο "Milano International FICTS Fest" στο Palazzo Giureconsulti στο Μιλάνο το  2016, και πολλές άλλες.

Το 2002 η Αθλητική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών, απένειμε στην Βαλυράκη τον τίτλο «Sport Artist of the Year». Το έργο της «The Downhill Skier», έγινε μια από τις επίσημες αφίσες για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Salt Lake City. Το 2004 και το 2008 της απονεμήθηκε το «Guirlande D 'Honneur» στο Φεστιβάλ «SPORT MOVIES & TV-Milano International FICTS».

Έχει επίσης βραβευθεί με το βραβείο «IOC TROPHY 2014 - Τέχνη και αθλητισμός» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Βραβείο Αθλητικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών "Sport Artist of the Year 2002-2004".

Όσον αφορά το έργο της, ο διάσημος κριτικός τέχνης Guiliano Serafini έχει γράψει:

«Το ύφος της Μίνας – αναφέρομαι στη νευρική και σπασμωδική πινελιά, στην ακραία ελευθερία της χειρονομίας, με τις βίαιες εκρήξεις καθαρού χρώματος – γίνεται, εν συντομία, ακριβώς όπως ένα ιδεογραφικό αλφάβητο, το οποίο είναι «η μορφή» και το «περιεχόμενο» του έργου της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη. Είναι σαν η καλλιτέχνιδα να προκαλεί την απόδειξη της όρασης, σε ό, τι το υγρό, ευρύ πινέλο της αφήνει να τρέχει και να «κατακάθεται» στην επιφάνεια του καμβά. Είναι μια εικονογραφική χειρονομία που αναζητά πάντα μεγάλες διαστάσεις, ακόμη και όταν ο χώρος είναι φυσικά περιορισμένος. Τα πάντα στη δουλειά της Μίνας «έχουν οραματιστεί» σε αυτή τη μεγάλη κλίμακα. Αυτό είναι που βλέπουμε στις λεπτές σιλουέτες των γερανών που σχεδιάζονται σε φόντο κίτρινο και ασήμι, αλλά και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα των οποίων ο δαιδαλώδης σχεδιασμός μοιάζει σαν να διεισδύει σε ένα είδος οπτικής εκτροπής, όπου αποκαλύπτεται η ένταση καθώς και το ξέσπασμα της κίνησης. Πρόκειται για έναν δυναμισμό που περιλαμβάνει και το χρώμα που ο καλλιτέχνης χειρίζεται με έντονο τρόπο, το χρώμα πάντα γίνεται ο «συνεργός» της χειρονομίας και ο ενθουσιασμός της».

Τα «Δέντρα» είναι μία από τις τελευταίες σειρές έκφρασης για τη Μίνα. Η φύση ως έννοια που περιβάλλει όλους και όλα, εκφράζεται εδώ στην απλούστερη μορφή της από την άποψη του σχεδιασμού. Ακόμα και οι εξαιρετικά ισχυρές γραμμές μεταδίδουν το μήνυμα: δεν υπάρχουν όρια στην ύπαρξη. Τα χρώματα του φόντου πάνω στα οποία αναπτύσσεται η σύνθεση, όλα γίνονται ένας οδηγός γοητείας στο ταξίδι που έχει επιλέξει ο θεατής. αυτό που ονειρεύεται να ταξιδέψει στον αέναο χώρο της δικής του ύπαρξης.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας την τέχνη αυτών των δύο ταλαντούχων γυναικών. Οι Lee Anne και William Geiger, του Geiger Family Foundation και Patrons του Εθνικού Μουσείου Γυναικών στις Τέχνες, δήλωσαν: «Είναι σημαντικό να τιμούμε τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και επέμειναν στην προβολή τους και τώρα αναγνωρίζονται».

Ευχαριστούμε την Εθνική Ασφαλιστική και την Εθνική Τράπεζα για τη γενναιόδωρη στήριξή τους προς τις γυναίκες στις τέχνες.

Δρ. Carol Matthews Lascaris, Πρόεδρος Emerita
Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΜΙΝΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη 1976-1981. Πήρε το πτυχίο της με έπαινο και το 1981, με υποτροφία του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, ξεκίνησε της μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας απ’ όπου το 1986 ανακηρύχθηκε διδάκτορας.

Από το 1983 ξεκινάει να εκθέτει στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες. Τον Ιούλιο του 1998 ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία Automobili Lamborghini στην Ιταλία, στην Sant Agata της Bologna όπου της ανατέθηκε το μνημειώδες έργο 18τ.μ. το οποίο αναρτήθηκε στο εργοστάσιο και κοσμεί μόνιμα την είσοδο του στην Ιταλία. Στις 19 Οκτωβρίου 2001 η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη εξελέγη ομόφωνα, από την UNITED STATES SPORTS ACADEMY, SPORT ARTIST OF THE YEAR 2002-2004 μεταξύ 55 καλλιτεχνών διεθνώς. Το 2001 το NATIONAL MUSEUM OF WOMEN IN THE ARTS ενέκρινε για τη μόνιμη συλλογή του και απόκτησε το έργο της “Still Life in Yellow” ενώ το 2003 παρέλαβε το βραβείο ΕΟΤ “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Το 2003 αναρτάται στον ΟΗΕ στις Η.Π.Α. το έργο “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ” ενώ παράλληλα ξεκινά η έκδοση σειράς Γραμματοσήμων στο Πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004” και κυκλοφορεί η μονογραφία “ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ” από τις Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ. Το 2004 φιλοτεχνεί το Ημερολόγιο και τις Επίσημες Αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004” και παραλαμβάνει το Βραβείο “GUIRLANDE D’ HONEUR” στο FESTIVAL ARTS SPORT MOVIES and T.V στο Μιλάνο. Το 2008 τιμήθηκε επίσης με το βραβείο: “GUIRLANDE D’HONNEUR” στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μιλάνου: «SPORT MOVIES & TV», για την σημαντική παρουσία της στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Πεκίνου ενώ το 2015 παρέλαβε το βραβείο “IOC TROPHY 2014 – ART AND SPORT” από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το 2016 παρουσίασε την ατομική έκθεση “Art in Movement” στην Έναρξη του 34ου “Milano International FICTS Fest” στο Palazzo Giureconsulti στο Μιλάνο ενώ ακολούθησε έκθεση στο Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής "ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ" με σπόνσορα την Εθνική Ασφαλιστική. To 2018 παρουσίασε μαζί με την B΄ Beth Weldon την έκθεση “Women Bridging Worlds” στη γκαλερί “Εικαστικός Κύκλος” ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η έκθεση της στο Yacht Club του Monaco και στο My Ύδρα Concept Store σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts. Το Μάρτιο του 2019, παρουσία του Prince Albert II του Monaco, το Monaco Private Label παρουσίασε και δημοπράτησε το έργο της “Ferrari Double” για την ενίσχυση του ιδρύματος “Prince Albert II of Monaco Foundation” με στόχο την προστασία της Μεσογείου από τα πλαστικά.

Έργα της, μεταξύ άλλων ιδιωτικών και εταιρικών συλλογών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανήκουν στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, στο Μουσείο ASAMA της Ακαδημίας των Σπορ στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α., στο National Museum of Women in the Arts στην Washington, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙЇΑΣ Βόλου, στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Εθνική Τράπεζα, στο μουσείο ΒΟΡΡΕ, στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της ΛΩΖΑΝΗΣ, στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ, στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο Μουσείο AUTOMOBILI LAMBORGHINI στην Ιταλία, στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΒΕΡΩΦ, στη Γενική Τράπεζα, στο Μουσείο JEAN TODT- FERRARI, καθώς και στις εταιρίες FIAT, FERRARI, LAMBORGHINI, MERCEDES κ.α.

Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα και στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

Εκθέσεις

1983, Φλωρεντία, Ιταλία: Galleria Vittoria
1983, Ρέτζιο Καλάμπρια (Ρήγιο): Foire Internationale d’ Art Contemporain (FIAC) - Expo Arte Internazionale ’83, Galleria Morabito
1984, Αθήνα, Ελλάδα: Αίθουσα Τέχνης Εποχές
1987, Αθήνα, Ελλάδα: Αίθουσα Τέχνης Επίπεδα
1988, Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα: Πνευματικό Κέντρο Χρυσόστομος
1988, Αθήνα, Ελλάδα: Κολέγιο Αθηνών
1991-1995, Αθήνα, Ελλάδα:  Γκαλερί “Titanium”
1993, Ρώμη, Ιταλία: Γκαλερί Ca D’ Oro
1996, Αθήνα, Ελλάδα: Εικαστική παρέμβαση σε αυτοκίνητο της Nissan
1997, Αθήνα, Ελλάδα: Adam Gallery και Γκάζι
1997, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Μακεδονία Παλάς
1997, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Γκαλερί Κρεωνίδης
1998, Αθήνα, Ελλάδα: Trident Cars – Εκθεσιακός χώρος εταιριών Maseratti – Lamborghini “Velocita”
1998, Κρήτη, Ελλάδα: Elouda Mare Hotel Gallery
1998, Αθήνα, Ελλάδα: Intercontinental Hotel, «Executive Cars»
1999, Φλωρεντία, Ιταλία: Cart Art Gallery
1999, Σαντ' Αγκάτα, Μπολονέζε, Ιταλία: Μουσείο της Lamborghini “35 χρόνια Lamborghini”
2000, Μόντε Κάρλο, Μονακό: EFG Bank (Eurifinanciere d’ Investissement) – Villa Les Aigles, προσωπική έκθεση, “58o Γκραν Πρι”
2000, Μύκονος, Ελλάδα: Υδρότεχνον, «Το Ανθρώπινο Σώμα»
2000, Βρυξέλλες, Βέλγιο: Bla-bla en Gallery
2000, Αθήνα, Ελλάδα: «Ferrari Genesis – Executive Cars»
2001, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Βελλίδειο Ίδρυμα, «Executive Cars»
2001, Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνόπολις, αναδρομική έκθεση προς τιμήν του Εθνικού Μουσείου Γυναικών στις Τέχνες της Ουάσιγκτον.
2001, Μύκονος, Ελλάδα: Υδρότεχνον, «Frutta d’ Estate nel Mare Blu
2001, Αθήνα, Ελλάδα: Divani Hotel, “Η θέση της Γυναίκας στη Διαχείριση των Σπορ”
2002, Salt Lake, ΗΠΑ: Sport and Spirit Gallery
2002, Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ: Joanne Goia Gallery, “Art in Motion”
2002, Σαντορίνη, Ελλάδα: «Υδρότεχνον – Βεντέμα»
2002, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: «Istanbul Art Fair»
2002, Αθήνα, Ελλάδα: Divani Hotel, COSPO, 1o Διεθνές Συνέδριο Αθλητισμού
2002, Αγκόνα, Ιταλία: Πανεπιστήμιο της Αγκόνα, «Tutte le Ferrari a Conero»
2002, Σαν Μαρίνο: Palazzo dei Congressi, “Arte e Movimento”
2002, Aθήνα, Ελλάδα: Hellexpo, «Ferrari Genesis – Τέχνη και Κίνηση»
2003, Αλαμπάμα, ΗΠΑ: ASAMA – Μουσείο της Αμερικάνικης Αθλητικής Ακαδημίας
2003, Βρυξέλλες, Βέλγιο: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «Το Πνεύμα και το Σώμα»
2003, Θεσσαλονίκη, Hayat – Μέγαρο Μουσικής, Ελληνική Προεδρία «Γυναίκα και Αθλητισμός
2004, Monte Carlo – EFG Bank – «Villa les Aigles», 62o Grand Prix F1
2005, Μπαχρέιν – Εθνικό Μουσείο & Shakhir Tower,  2ο Grand Prix F1
2005, Σαγκάη, Κίνα, Οκτώβριος ’05 – Εθνικό Μουσείο
2006, Τορίνο, Ιταλία, Palazzo Stupinigi – Έκθεση του έργου “Ολυμπιακή Εκεχειρία”
2006, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, «The City under Construction – Harbors – Cranes»
2006, Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί) –  μά Δημήτρια
2006, Θεσσαλονίκη: Γκαλερί Μεταμόρφωση
2006, Θεσσαλονίκη: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
2006, Αθήνα, Executive Cars 2006 – Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO
2006, Γαλλία, Art Fair in NIMES
2006, Ισπανία, Art Fair in Vigo
2006, Μαδρίτη, Ισπανία: Gallery GAUDI
2008, Πεκίνο, Κίνα- Jintai Art Museum- ατομική έκθεση “The Mind and the Body”
2008, Μιλάνο, Ιταλία, Βράβευση- Βραβείο “GUIRLANDE D’ HONEUR”- Διεθνές Φεστιβάλ του Μιλάνου: “SPORT MOVIES & TV”
2009, Αθήνα, Ελλάδα, Γκαλερί “Εικαστικός Κύκλος”, “Μεταλλικές Αντανακλάσεις”
2010, Φλωρεντία, Ιταλία- Frascione Art Gallery -“Football Portraits”
2010, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα - “Artion Galleries” - “Αντανακλάσεις της Πόλης”
2012, Ουάσιγκτον, Η.Π.Α.- National Museum of Women in the Arts- “A night in Monte Carlo”- Έργο Double Ferrari Formula One
2012, Ιντιανάπολις, Η.Π.Α.- National Art Museum of Sports (Namos), “Speed and Motion: Racing to the Finish Line”
2012, Νιούπορτ, Βοστώνη, Joanne Coia Gallery – Pearl’s Boutique Hotel
2013, Αθήνα, Ελλάδα, ART ATHINA 2013 με Γκαλερί “Εικαστικός Κύκλος”- “Suns in the Sunset”
2013, Φλωρεντία, Ιταλία, Frascione Art Gallery, Ατομική έκθεση
2013, Λονδίνο, Αγγλία, ατομική έκθεση – αίθουσα Bob Forstner- Pagani, Parklane, Mayfair
2014, Σύρος, Κυκλάδες, Ελλάδα – Πινακοθήκη Κυκλάδων- αναδρομική έκθεση, “Ταξίδια- Διασταυρώσεις”
2014, Αθήνα, Ελλάδα, Ατομική έκθεση “Velocita F1- Viva Italia 2014”- Ιταλική Προεδρεία, Αθήνα- Golden Hall.
2015, Η.Π.Α., Πρώτη παρουσίαση “TDS+MINA P.V.”, silk scarves και pochettes βασισμένα στα έργα με θέμα Formula 1.
2015, Αθήνα, Ελλάδα, Artion Gallery, silk scarves και pochettes Formula 1
2016, Μιλάνο, Ιταλία ατομική έκθεση “Art in Movement”, Έναρξη του 34ου “Milano International FICTS Fest”, Palazzo Giureconsulti- Duomo di Milano
2016, Αθήνα, Ελλάδα, Έκθεση στο Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής "ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ" με σπόνσορα την Εθνική Ασφαλιστική
2017, Ύδρα, Ελλάδα, My Ύδρα Concept Store, Συμμετοχή με τα έργα και art objects “Sailing”
2018, Αθήνα, Ελλάδα, Γκαλερί “Εικαστικός Κύκλος”, “Women Bridging Worlds”, Έκθεση με την B΄ Beth Weldon
2018, Μόντε Καρλο, Μονακό, Monaco Private Label Club, Έκθεση κατά τη διάρκεια του Grand Prix F1 του Μονακό
2018, Ύδρα, Ελλάδα, My Ύδρα Concept Store σε συνεργασία με Kapopoulos FineArts, Ατομική Έκθεση
2019, Θεσσαλονίκη, Έκθεση στη Γκαλερί “Artion Galleries” & στο “Regency Casino”,
2019, Κύπρος, Έκθεση στη Γκαλερί “Artion Galleries” & στο “Four Seasons Hotel”
2019, Μόντε Κάρλο, Μονακό, Συμμετοχή με έργο της στο Private Label Annual Summit, Prince Albert II of Monaco Foundation Charity Gala
2019, Πάτμος, Ελλάδα, Έκθεση σε συνεργασία με Kapopoulos FineArts

YUMI HOGAN

Abstract Landscape Paintings
Sumi Ink, Acrylic Paint, Asian Pigment

2010 - Current Adjunct Professor, Drawing Department Maryland Institute College of Art

EDUCATION:

MFA, American University, Washington, D.C
BFA, Maryland Institute College of Art (MICA) Baltimore, MD

Honorary Doctorate of Fine Arts, Konkuk University, Seoul, Republic of Korea

SOLO EXHIBITIONS:

2019 Yumi Hogan: Cultural Traditions Unbound, University of Maryland University College, Leroy Merritt Center, the Dorothy and Henry Rosenberg Painting Gallery College Park, MD
Nature’s Spring Sonata, University of Maryland, Baltimore, Weise Gallery Baltimore, MD

2018 Nature’s Harmony: East and West, C. William Gilchrist Museum of Fine Arts, Cumberland, MD Nature’s Harmony: East and West, Paintings by Yumi Hogan, Washington  County Museum of Fine Arts, Hagerstown, MD

2017 Nature’s Rhythmic Alliance, OC Center for the Arts- League of the Arts Ocean City, MD Freedom of Nature, Maryland Hall for the Creative Arts Annapolis, MD

2016 U.S. District Court, District of Maryland, Greenbelt, MD: Nature of Unison Paintings by Yumi Hogan Exhibition

2015 New Day Campaign: Art and the Receptive Mind, Baltimore, MD MK Gallery, Mclean, VA: Nature’s Alliance

2014 MK Gallery, Mclean, VA: Rhythm of Nature

2012 Subbasement Artist Studio, Baltimore, MD: Songs of Nature Gallery Iang, Seoul, Korea: Harmony of Nature

2012 MK Gallery, Mclean, VA,: Song of spring

2011 Martino Gallery (Maryland Hall) Annapolis: summer Exhibits

2011 Korea Consulate General, Washington, D.C: Solo Show of Yumi Hogan

2010 Rouse Company Foundation Gallery, Columbia, Maryland; Two worlds Collide in Unison Exhibition

2009 Hodson Gallery, Frederick, Maryland

2008 Arundel Center, Annapolis, Maryland

GROUP EXHIBITIONS:

2019 Yumi Hogan & Mina Valyraki Duet Art Exhibition:, STOart KORAI art gallery at the National Bank of Greece(October) Han Mee Artists Association Group Art Show “The Shape of My Heart” at The Chaney Gallery, Maryland Hall for the Creative Arts. Annapolis, Maryland KCDA Invited International Exhibition in the U.S.A with the 29 Participating Countries, Korea Craft Designer Association 2019

2018 For Tomorrow Group Exhibition, MK Gallery, McLean, Virginia KCDA Invited International Exhibition in the U.S.A with the 29 Participating Countries, Korea Craft Designer Association 2018

2017 The 24th Korea Art International Grand Exhibition – Invited Artist Seoul, South Korea Han Mee Artists Association Group Show at The Chaney Gallery, Maryland Hall for the Creative Arts, Annapolis, Maryland The National Museum of Women in the Arts (April) Washington, D.C.

2016 Roots Group Exhibition, John A. Cade Center for Fine Arts Gallery, Anne Arundel Community College, Arnold, MD LA-DC Exchange Exhibition: Same Way, Different Path, Korean Cultural Center in Los Angeles, California LA-DC Exchange Exhibition: Same Way, Different Path, Korean Cultural Center in Washington, D.C.. Embassy of the Republic of Korea in Washington, D.C. KCDA Invited International Exhibition in TAIWAN 2016, Taipei, Taiwan Korea Craft Designer Association

2015 Invited International Exhibition in CANADA 2015, Vancouver, Canada

2014 Cutting Edge 2014: Best Digital Designer Invited International Exhibition, Seoul, South Korea Best Digital Designer Invited International Exhibition 2014, Seoul, South Korea

The 42nd Invited International Exhibition of Korea Craft Designer Association 2014, Seoul, South Korea Design Complexicon 2014, Invited International Exhibition, Seoul, South Korea

2013 Cutting Edge 2013: Best Digital Designer Invited International Exhibition, Seoul, South Korea New York School of Visual Arts Special Invited International Design Exhibition 2013, New York, New York Best Digital Designer Invited International Exhibition 2013, Seoul, South Korea

2012 15th 2012 World Peace Art Exhibition, Seoul, South Korea Best Digital Designer Invited International Exhibition 2012, Seoul, South Korea Prince street gallery NY, NY: 5th National Juried exhibition The Workhouse Art Center, Lorton, Virginia Glenview Mansion Art Gallery, Rockville, MD Museum of Dokdo, Kyungbook, Korea: Beautiful East Sea Dokdo

2011 BWI Thurgood Marshall Airport, Baltimore, MD, 2011 MK Gallery, Mclean, VA, 2011 Subbasement Artist studio, Baltimore, MD, 2011

2010 Katzen Arts Center, Washington, D.C. The Middle Street Gallery, Washington, Virginia World Trade Center gallery, Baltimore, Maryland Circle Gallery, Annapolis, Maryland Art of Paper, International Juried Exhibition by Joann Moser, “Caruso Award for Painting” recipient Korus House, Washington, D.C. Howard County Center for the Arts, Ellicott City, MD

2009 Korean Embassy Gallery, Washington, D.C.
Katzen Arts Center, Washington, D.C.
- Colorblind/Colorsight

Circle Gallery, Annapolis, Maryland
- Small Wonders, International Juried Exhibition by Al Minor

Circle Gallery, Annapolis, Maryland
- Juried Exhibition by Matt Zoll : Member show of Fall

Katzen Arts Center, Washington, D.C.
Dimock Gallery, Washington, D.C.

2009 Circle Gallery, Annapolis, Maryland: member show of spring
- Juried Exhibition by Jed Dodds
Katzen Arts Center, Washington, D.C.

OTHER JURIED EXHIBITIONS:

2012 15th 2012 World Peace Art Exhibition, Seoul, South Korea Sangji University, Best digital designer international exhibition, Seoul, Korea Prince Street Gallery NY, NY: 5th National Juried Exhibition

2010 Circle Gallery, Annapolis, Maryland Art of Paper, International Juried Exhibition by Joann Moser, The Middle Street Gallery, Washington, Virginia: Regional Showcase

2009 Circle Gallery, Annapolis, Maryland
- Small Wonders, International Juried Exhibition by Al Minor Awards

AWARDS & HONORS:

2017 Annie Award in the Visual Arts, Arts Council of Anne Arundel County, Annapolis, Maryland Glen Echo Park Visionary Award, Glen Echo Park, Maryland Jay Tucker Award for Outstanding Leadership in Arts Education, 2017 Maryland Arts Education Conference, Baltimore, Maryland Ellis Island Medal of Honor, Ellis Island, New York

2012 Honorary Award, 15th 2012 World Peace Art Exhibition, Seoul, South Korea

2010 Art of Paper, International Juried Exhibition by Joann Vaughn, “Caruso Award” Circle Gallery, Annapolis, Maryland Third Place Award, The Middle Street Gallery, Washington, Virginia

2009 Honorable Mention Award, Circle Gallery, Annapolis, Maryland

2008 Honorable Mention Award, Circle Gallery, Annapolis, Maryland

PERIODICAL PUBLICATIONS:

2012 “Yumi Hogan Solo Exhibitions of Songs of spring,” The Korean Times, Feb 26 “Harmony of Nature show of Yumi Hogan in Korea,” The Korea Daily, May 23 “National Juried exhibition,” Prince Street Gallery, NY, The Korea Times “Yumi Hogan solo exhibitions of Songs of spring, The Korea Daily, Feb 29

2011 “It reads as an abstract work in Sumi ink” Chrysalis Weekly magazine “10 Artist works talk about “Annapolis Capital September 7

2010 “Yumi Hogan wins Caruso Award,” The Korean Daily, March 31 “National Art on Paper Exhibition,” The Korea Times, March 31 “Winter Exhibits at Howard County Arts Council,” Maryland Life, January

2009 “Korean Embassy Gallery Opening,” The Korea Times, December 2 “Korean Artists in Washington D.C.,” The Korea Times, November 26 “On exhibit at Hood,” The Frederick News-Post, September 4 “The Warmth of Nature,” The Korea Times, August 20 “Abstract Landscapes on Hanji Paper” The Korean Daily, August 23

2008 “Yumi Hogan,” The Korea Times, December 8

BIBLIOGRAPHY/ BOOKS:

Best Digital Designer, Invited International Exhibition 2012(Korea Digital Design Council)

PROFESSIONAL EXPERIENCE:

2018 Honorary Chair & Juror, 2018 “Celebration of the Arts” 50+ Competition, The Beacon Newspapers, Maryland Honorary Judge, 2018 Claire Marie Scholarship in Arts and Design, Claire Marie Foundation

2017 Honorary Chair, Salisbury Wicomico Arts Council’s 50th Anniversary Ellis Island Medal of Honor, National Ethnic Coalition Organization Ellis Island, New York Juried Exhibition, Maryland Federation of Art, Annapolis Arts and Wine Festival Annapolis, MD Honorary Judge, 2017 Claire Marie Scholarship in Arts and Design, Claire Marie Foundation

2017 Chair, BWI Airport Art Selection Committee, Baltimore, Maryland

2016 Honorary Co-Chair of the Washington County Museum of Fine Arts’ 85th Anniversary Honorary Chairperson, Art League of Ocean City: 2016 Sand Castle Home Tour, Ocean City, MD Honorary Judge, 2016 Claire Marie Scholarship in Arts and Design, Claire Marie FoundationJury Chair, BWI Airport International Connector D/E Concourse Gallery Exhibitions, Baltimore, Maryland

2015 Honorary Chair of the UMB Council for the Arts and Culture, Baltimore, MD Honorary Chairperson of the Women’s Heritage Center, Baltimore, MD Honorary Chairperson, Art League of Ocean City: 2015 Sand Castle Home Tour, Ocean City, MD

2015 Maryland Federation of Art Juried Exhibition: MD Art @ College Park, University of Maryland College Park, MD

2009- 2013 Juried Exhibition at BWI, in Art council of Anne Arundel County, MD

2010-Present Maryland Institute College of Art (MICA) Adjunct Faculty, Baltimore, MD

2009- 2011 Anne Arundel Community College Adjunct Faculty, Anne Arundel County, MD

2008-Present Member of Maryland Federation of the Arts Annapolis, MD

2007 – 2012 Board Member, Arts Council of Anne Arundel County, MD

 

«Winter of Western Maryland 3», Mixed Media on Hanji Paper, 13”x10”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Junction of East and West 2», Mixed Media on Hanji Paper, 28.5”x18”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«The Strong Arms on the Blue Hue Background», 180x60 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Into The Woods, Acrylic on Inox Surface», 100x200 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Like The Swans (2)», 60x80cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Nature’s Ensemble 2», Asian Pigment and Acrylic on Hanji Paper, 26”x20”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Spring Medley 1», Sumi Ink on Hanji Paper, 15”x13”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Rhythm of Spring 2», Mixed Media on Hanji Paper, 14”x11”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Nature of Melody 5», Mixed Media on Hanji Paper, 29”x18”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Spring Melody 5», Mixed Media on Hanji Paper, 14”x11”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Nature of Symphony 4», Mixed Media on Canvas, 24”x18”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Nature of Melody 9», Mixed Media on Hanji Paper, 11.5”x9.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Nature of the Alliance II», Mixed Media on Canvas, 44”x32”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Early Morning Backyard 2», Sumi Ink on Rice Paper, 29”x16.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

Nature’s Conversation», Sumi Ink on Hanji Paper, 16.5”x13.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Winter in Backyard 2», Sumi Ink on Rice Paper, 27”x16.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Winter in Backyard 1», Sumi Ink on Rice Paper, 29”x16.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Nature of Melody 8», Mixed Media on Hanji Paper, 11.5”x9.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«A Quiet Memory 2», Sumi Ink & Acrylic on Hanji Paper, 20”x16”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«A Quiet Memory 6», Mixed Media on Hanji Paper, 13.5” x 11.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Spring Medley 5», Mixed Media on Hanji Paper, 11.5”x9.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Untitled 50», Sumi Ink on Hanji Paper, 168”x50”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Spring Melody 4», Mixed Media on Hanji Paper, 11.5”x9.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«New Connection 3», Sumi Ink and Acrylic on Canvas, 26”x16”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«New Connection 4», Sumi Ink and Acrylic on Canvas, 26”x16”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Nature of Melody 7», Mixed Media on Hanji Paper, 11.5”x9.5”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Nature of Melody IV», Mixed Media on Hanji Paper, 15”x13”

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Vertical Power On Yellow Background», 200x100 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Blue Wings», 80x120 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Dreaming In Sunset», 100x100 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«The Pink Sky Into The Woods», 100x150 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Degradazione Della Luce», 150x200 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«The Beautiful Natural Phenomenon», 120x320 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Lavender Field Surrounded By Trees», 60x80 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Α Point Of View», 150x100 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5


«Into The Woods With The Blue And Green Hues», 200x200 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«The Bouquet, Black & White», 60x80cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Like The Swans», Museum Of Environment, Piraeus Bank, Stymphalia, 60x80cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«No Way Out», 80x100 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Breathless Frontal Block», 80x100 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Environmental Turbulence», 120x200 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Arms Like Trees on Shining Lights», 200x100 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Up-Up To The Sky», 120x70 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«The Blue Lights», 100x200 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Metallic Arms Like Trees in Green», 200x70 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«The Passage Through Fluo», 60x60 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Cranes on Aluminum Surface», 200x100 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«The Shimmering Background», 100x100 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Purple Rain», 100x150 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5

«Searching Into the Woods», 150x200 cm

Βαθμολογίστε το έργο του καλλιτέχνη

1 2 3 4 5